Shinrin-Yoku (森林浴)

Låt dina elektronikprylar förbli hemma

Ta en dag att ”skogsbada” utan distraktioner från något som kan störa. Det får inte finnas något som kan störa din sinnesro, låt mobiltelefon, stegräknare eller vad det kan vara som kan distrahera förbli hemma innan ni går ut, det är en nödvändighet för att kunna vara totalt närvarande i stunden.

Gå inte i upptrampade stigar

Hitta din egen väg när du går ut, följ inte någon stig, gå och förlita dig på dina sinnen. Följ ingen plan, gå dit känslan tar dig och ta in naturen under tiden, lämna kartor hemma och gå inte efter landmärken, skulle det dyka upp landmärken, var tacksam över att de finns men låt de vara, fortsätt ströva planfritt.

Ta in atmosfären

Uppslukas av naturen storhet.
Shinrin-Yoku handlar om att ströva utan mål, bara att infinna sig i det som existerar runt omkring, ljud, lukt, känsla.
Syftet med Shinrin-Yoku är att du ska infinna dig i sinnet och inte i kroppen. Låt dina sinnen vara öppna, känn din egen närvaro och samhörighet med det oändliga.

Tystnad

Går ni tillsammans så ska det råda full tystnad under hela promenaden, det ska vara total kontemplation och tid för reflektion och då finn inget utrymme för konversationer.
Lyssna till kroppen och själen och känn samhörigheten med naturen.

Praktisera medveten närvaro

Lämna kvar din känslomässiga ryggsäck hemma.
Om du känner att du har problem, lyft fram de en åt gången och låt dig inte värdera dem, låt dem bli värde-lösa, acceptera nuläget och låt ditt undermedvetna finna lösningar.
Målsättningen med Shinrin-Yoku är att nå klarhet och att kunna fly verkligheten en stund.

Paus

Shinrin-Yoku är ingen vandring eller något uthållighetstest, det är en stund av kontemplation och återhämtning, stanna ofta, andas och ta in det som är runt omkring med alla sinnen, känn din närvaro i skogen.
Efter de mentala andningspausen kommer du att se saker klarare och tydligare, du blir upplyst och problem kommer att lösas.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: