Livet är det som du fokuserar på

Att fokusera på livet

Vi har alltid vårt val på vad vi vill fokusera mot, tyvärr så har vi genom tiden fått med oss en förmåga att fokusera på det som är negativ, det handlar om vår vaksamhet att se faror för vår överlevnad. Men vi börjar från början. En växt sträcker sig alltid mot solen för att få energi för tillväxt, blir det för mörkt kommer tillväxten att avstanna och växten kan till och med dö. Den fokuserar på ljuset och att få så mycket energi som möjligt för att kunna växa och bli större och starkare.

Desamma gäller för oss människor, även vi måste se till att få ljus för att överleva, blir det för mörkt runt oss så mår vi inte bra och det påverkar oss även enda ner på cellnivå, vi tar skada av mörker och gifter, även människor i vår omgivning som har negativt inflytande skadar oss enda ner på cellnivå, vi bryts ner inifrån och ut.

För att må bra måste vi ständigt vara på vakt och se till att vi alltid har bästa förutsättning och miljö omkring oss för att kunna och utvecklas och växa.

Även det vi tänker om oss själva kan komma att skada oss, mycket av våra tankar är obefogad självkritik eller att vi ser oss mindre än vad vi egentligen är. Alla bär vi på bra förmågor och vi alla har vår talang som andra inte kan, ändå så fokuserar vi på det vi inte kan. Vi måste börja fokusera på varje liten del som är positivt, se världen med nya ögon och objektivt ta in det positiva.

Byt tankar

Tänk tvärtom varje gång du kommer på dig själv med att tänka något negativt, för varje negativ tanke, hitta motsvarande tio positiva tankar. Det finns alltid många fler perspektiv att se på tillvaron om vi tar tid på oss att leta efter dem. Kom även ihåg att det som sker runt omkring dig är alltid en del av just ditt unika liv, det är hur du tar emot det som sker och hur du reagerar eller agerar på det som är det viktiga, det som sker har inget av värde förrän du blir medveten om det och värdesätter det, då kan du välja hur du vill reagera eller agera.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: