Att vara härvarande

Förr visste vi vad som var på riktigt, nu har vi kommit till en tillvaro att ständigt vara uppkopplade mot sociala medier, vilket gör oss väldigt verklighetsfrånvarande. Det som projiceras framför oss på telefoner, datorer eller plattor är inte den sanna verkligheten, det mesta är förvrängt och arrangerat, det vi får till oss genom sociala medier är bara en fiktion, inte en sanning.

Psykisk ohälsa

Vår hjärna gör ingen skillnad på vem som lägger upp en frukostbild på nätet, det spelar ingen roll om det är vår egen mamma eller blogg Ulla, vi skapar en relation till bägge och vi tror att vi känner dem lika bra även att vi vet att vi känner vår mamma bättre, det är förklaringen till vi blir så berörda när någon vi egentligen inte känner råkar ut för något, vi uppfattar det som om det är någon vi känner. Det lite tragiska är att de som är väldigt exponerade i sociala medier visar ofta ett liv som är pixelperfekt, vilket skapar en stor stress och en stor press, alla är vi bara människor (varken mer fler mindre) och alla är har vi vårt eget liv att leva.

Vi duger precis som vi är, alla människor har sina tvivel och svarta hundar som ständiga följeslagare, ingen människa är ständigt lycklig, det är bara på sociala medier som den falskheten visar sig och det skapar tvivel och skadad självkänsla att inte duga och att känna sig otillräcklig, se sanningen bakom varje inlägg och se att de som exponerar sig ofta och mycket har ett bekräftelsebehov.

Skapa dig det liv du önskar och vill ha, vi är alla våra egna skräddare till våra liv, det du fokuserar på kommer du förr eller senare att få, allt är avhängt på vilka tankar vi har under dagen och hur jag ser på omvärlden och mig själv. Gör det bästa av det du har och kom ihåg att även den lyckligaste människan du vet har sina mörka dagar.

Härdödaren

Varje gång vi tar fram vår mobiltelefon för att kolla av läget gör att vi blir bortkopplade från att vara där vi är, telefonen är en härdödare, antingen tror vi att vi är effektiva för att vi ständigt är uppkopplade, vilket är precis tvärtom, vi blir distraherade av våra mobiltelefoner. Smarta människor har kommit på att sluta multitaska, de kan stänga av mobilen för att fokusera på det som egentligen är viktigt för tillfället och när det gäller kreativitet behöver vi vår hjärna, är den ständigt upptagen eller uppkopplad får vi ingen tid över för att använda hjärnan til det som den är avsedd för. Det gäller även om mobiltelefonen läggs på bordet under möten ett möte eller samtal med andra människor, bara närvaron av mobiltelefonen gör att vårt fokus på att vara här försvinner.

Härligt att var fokuserad

Det goda samtalet

Det goda samtalet och på möten ska ske utan mobiltelefoner, varje gång vi släpper fokus och tittar på telefonen efter något så släpper vi vårt fokus och vår koncentration och det tar ca. 20-25 minuter för oss att komma in vårt fokuserade tillstånd och att vara härvarande, därför ska det vara totalförbud med mobiltelefon under möte och även vid kommunikation med andra människor. Känn efter själv hur det känns och vilken tillit du får till människor som pratar och samtidigt håller en mobiltelefon i ena handen.

Bara närvaron av en telefon skapar en distraktion och vi förmedlar subliminalt att vi egentligen inte är härvarande, vi befinner oss någonstans mittemellan.

Sju steg till bättre mobilbalans

  • Begränsa ditt användande av sociala medier, framför allt om du mår dåligt och mycket som finns där är inte en sanning.
  • Ta bort mobiltelefonen helt vid möten och när du kommunicerar med andra personer, telefonen ska inte ens ligga på bordet eller hållas i handen under kommunikation.
  • Jämför dig aldrig med andra!! det som uppfattar genom dina sociala medier är oftast en fake , gör bara ditt eget bästa av det du har.
  • Var mer härvarande, utmana dig själv med en mobiltelefon fri tid, en tid utan telefon, ta tid att reflektera över livet.
  • Var alltid medveten om att du gör digitala avtryck, använd alla sociala medier med sunt förnuft, det du skriver eller uttrycker kan registreras och vändas mot dig.
  • Var grymt källkritiskt till allt som sprids över nätet, bli mer medveten om att allt som skrivs på sociala medier har till syfte att påverka.
  • Fundera över vilka du följer och vilka som egentligen är dina riktiga vänner, ha en distans och var mer i verkligheten.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: