Stop it!!!

Sluta låtsas att dina problem inte existerar. Möt dem. De är egentligen inga problem, det är bara uppgifter som ska utföras, men som blir problem för att de ignoreras. Ju mer du ignorera dem desto starkare kommer de att bli!

Sluta låtsas att misstag aldrig hänt. Alla gör vi misstag. Omfamna dem. Lär av dem. Väx av dem.De gör dig till vem du är. Alla misstag har ett syfte och är välsignade.

Sluta intala dig själv att du inte kan göra något innan du har gett det en ärlig chans, det enda sättet att få något gjort är att göra det, allt är omöjligt så länge vi inte förmår oss själva till att göra något.

Sluta försumma de saker som är viktiga för dig bara för att de skulle kunna inspireras av ditt ego. Glöm inte att en sund själ tjänar ditt hjärta, om du gör det som är viktigt för dig utan tanke på avund eller bekräftelser kommer din själ att må bättre.

Sluta med att sätta behoven hos andra människor först. Det är bra att hjälpa andra från gång till gång, men ge dem tillåtelse att ta ansvar för sitt eget liv och när allt kommer omkring, deras liv är inte ditt ansvar. Ta hand om dig själv. Älska dig själv. Bli din egen bästa vän och låt andra få vara som de är.

Säg inte upp bekantskapen med de som är viktiga för dig bara för att de är negativa, de kan ha en dålig period som du inte vet något av. Problemet kanske ligger hos dig själv, du måste vara tydlig med att visa gränser så att de känner sig mer trygga med dig. Att sätta gränser är kärlek. Kärnpunkten är, om de betyder något i ditt liv du ska du inte släppa dem. Förbättra istället relationen mellan er genom att hitta och fastställa den bidragande orsaken till varför det är som det är. Den fina avvägningen är att låta människor gå som skadar dig mentalt eller fysiskt och behålla de som förgyller ditt liv. En riktigt vän kan vara jävligt jobbig ibland men finns alltid där när du som mest behöver dem.

Sluta kämpa mot dina olämpliga känslor. Det är helt ok att bli förbannad och arg, men det är olämpligt att låta dina dåliga känslor gå ut över andra, det handlar om punkt 6, att sätta sina gränser är inte att vara elak, det är att vara tydlig.

Sluta se på vad andra har, uppskatta det som du själv har och gör det bästa efter din egen förmåga och låt andra sköta sina egna liv.Ett mynt har alltid två sidor, bara för att ena sidan blänker behöver det inte betyda att andra sidan är lika vacker, visa vem du är så slipper du ljuga, livet blir så mycket lättare att leva om vi slutar låtsas vara något vi inte är.

Sluta tro att du behöver andra för att förverkliga dig själv. Du är dig själv närmast. Ta bara bort allt som är inte är du. Du är fullständigt komplett precis som du är, en oslipad diamant som du kan slipa själv genom medvetet arbete.

Sluta vara snäll hela tiden. Påtvingad vänlighet är inte verklig vänlighet. Du är en människa och ibland du är arg och ledsen och frustrerad. Var den du är utan att skada andra. Att ständigt vara snäll och behaga andra sliter ner ditt eget jag, du förlorar dig själ (V) genom att ständigt vara snäll och följsam.

Sluta jaga lyckan, vi behöver du inte vara glad hela tiden. Det är helt ok att vara ledsen, det kommer inte att skada dig. Att jaga lyckan är som att försöka fånga sin egen skugga, vi kommer aldrig kunna fånga den . Ibland är vi varken glada eller ledsna, vi är bara den vi är och det räcker, vi behöver inte vara mer. Var i ditt naturliga tillstånd. Omfamna det du känner, det är du.

Sluta förbanna dig själv över misstag och brister. Du är bara en människa. Du behöver inte fastställa eller förbättra allt! Vill du förbättra något, ta reda på vad och jobba på förändring och kom ihåg att du aldrig kan misslyckas så länge du gör något aktivt för det som du vill förändra, det enda misslyckandet är att inte göra något eller att ständigt ge upp.

Sluta välja minsta motståndets väg. Om det inte går enligt planerat, men du vill fortfarande ha det från botten av ditt hjärta, hitta ett sätt att få det! GE ALDRIG UPP! För att bli mästare måste man träna och för att utföra ett fulländat lopp måste man ta sig i mål.Allt tar sin tid och inget skapas under kortsiktighet, ett frö kommer att växa när det ges tillit och det bästa möjliga förutsättningar, tror vi att något kommer att bli bra så kommer det att bli så. Om något är viktigt för dig, kämpa för det, av den anledningen att det berör djupet av din själ.

Sluta vänta på att din situation ska förändras. Meditera gärna för att må bra men inte för fred utan att vidta åtgärder. Ta tag i ditt eget öde och skapa ditt eget liv. Ta ansvar för ditt liv. Gör det som gör dig lycklig!

Sluta att se dig över axeln om vad andra gör, fokusera endast på dig och det som du vill göra.Det enda sätt du kan leva är genom dig själv och inte genom någon annan.

Sluta vara rädd för dina mörka sidor. Det som vi är rädda för drar vi till oss, så länge vi förnekar våra mörkare sidor kommer de alltid att finnas kvar. Dina olämpliga tankar och känslor är en del av dig så mycket som allt annat  och att gömma och förtränga dem gör dig inte bättre. Att acceptera våra svagheter  ger oss en möjlighet att förbättra oss och växa. Du kan inte växa utan ditt mörker. Det enda sätt att bli av med mörker är att tända lampan, med upplysning försvinner de mörka sidorna.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: