Memento Mori

Kom ihåg att du ska dö

För många låter det väldigt skrämmande och något som låter väldigt pessimistiskt, men vi har alla en utsatt tid att leva och vi vet aldrig vad som händer nästa timma eller imorgon. Ett genomsnittligt liv består av

29,000 dagar

Eller

960 månader

Och 30% av denna tid ägnar vi oss åt att sova.

Vad gör vi av tiden när vi ska leva?  Vad är det viktigaste som du vill göra? Gör du det DU vill, eller gör du saker som andra vill att du ska göra? Lever du ditt liv eller någon annans?

Inlärd hjälplöshet

Inlärd hjälplöshet

När vi ger djur för lite frihet och ställer in deras hjärna på att GE UPP så skapas en inlärd hjälplöshet, vi människor förhåller oss på samma sätt, många ger upp när de möter motstånd och faller in i en inlärd hjälplöshet, vår hjärna fungerar på det sättet, vi vill undvika obehag och därför intar vi en passivare inställning, vi fogar oss i vår miljö och GER UPP. Vi ställer upp och gör saker som vi egentligen inte alls har lust med att göra, vi gör saker som ”ska se bra ut” och för att vi inte vill ”sticka ut”, vi anpassar oss och trubbar ner vår egen vilja och gör inskränkningar på vårt liv bara för att tillfredsställa någon eller något annat.

Vi förslavar oss i ett system för att uppnå högre och högre materiell standard, ökad tillväxt har blivit ett honnörsord, samtidigt som ohälsan ökar och människor mår allt sämre. Vi lever inte längre enligt våra grundläggande naturlagar, vi lever i ett tillväxtstyrt monetärt samhälle där egoism råder och framgång räknas i vad vi har, inte vilka vi är som människor, vi strävar hela tiden efter att få det materiellt bättre men har glömt bort vår själ och vad som egentligen är viktigt.

Det finns alldeles för många som strävar för att få hög levnadsstandard, men allt har sitt pris, inget är gratis här i livet och det vi fokuserar oss på får vi mer av, tyvärr så förhåller det sig så att vi kan förlora andra saker i livet som vi kan komma att sakna när vi sitter med en massa tillgångar. Memento Mori, livet går inte i repris, se till att göra det du älskar idag, imorgon kan det vara för sent.

När de intervjuar äldre människor som har levt länge och som är i slutfasen av sina liv så ångrar de oftast att de inte har gjort det som de ville göra, de levde inte efter sitt inre livssyfte, de levde vad andra ansåg och tyckte vara det rätta livet att leva. Se till att leva ditt liv efter ditt inre syfte, gå mer efter vad ditt hjärta säger än vad din hjärna vill förmedla.

Gör dig fri

Slit loss dina bojor, MENTO MORI, gör idag, imorgon kan det vara för sent. Bryt upp och gå din egen väg, gör det som är viktigt för dig och gör något som är bra för världen. Känn friheten med att gå din egen väg och leva ditt liv och tillåt andra att få leva sina liv, hjälp andra att leva de liv som de vill leva. Tillåt ingen avundsjuka eller svartsjuka, de förstör bara ditt sinne.

Fokusera

Fokusera på bra saker och handla efter det goda, det kommer att ge tillbaka, begrav allt hat och all hämnd, det förstör bara ditt sinnestillstånd, håll fokus och odla endast kärleksfulla bra tankar, kom ihåg att allt som sker omkring oss är totalt värdelöst, allt som sker är bara saker som sker, det finns inget bra eller dåligt, det är först när vi uppfattar det som hänt som vi ser det som bra eller dåligt, det är först då som vi värdesätter händelser. Det är inte vad som sker som påverkar mig det är hur jag reagerar på det som sker som påverkar mig. Allt som sker är värdelöst tills det når mitt medvetna, det är då jag tolkar det och värdesätter händelsen.

Bli din egen ledare

 • Lev efter din IKIGAI – ditt inre livssyfte
 • Sluta följ andra – gå din egen väg
 • Pengar är inte allt, pengar och välstånd är en bieffekt av hur du lever, MEMTO MORI du blir inte lyckligare för att du får en fin grav.
 • Handla Etisk – gör något som är bra för världen
 • Hjälp andra att bli sina bästa
 • Ta hand om dig själv KAM – Kroppsligt, Andligt och Mentalt
 • Gör ditt bästa i varje situation
 • Ta ingenting för givet
 • Ta ingenting personligt
 • Var snäll och sann i ditt tal
 • Disciplin och målmedvetenhet, gör det du älskar disciplinerat och målmedvetet.

Lev livet efter det syftet att du skapar en bättre värld för andra, men glöm inte bort att ha ett bra liv själv, vi behöver inte så mycket för vårt eget välmående, viktigast är att du finner ditt IKIGAI. Bli aldrig slav under någon/något annat, vi är födda fria.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: