Ålder är bara en siffra..

Jag fyller 60 om några dagar och jag har gjort ett val i livet, att ta ansvar över mig själv och min kropp eller låta allt förfalla och leva ett liv med medicinering.

Det kräver en hel del uppoffring och hård träning, inget är gratis här i livet, antingen tar vi ansvar över oss själva eller så förfaller vi och låter oss påverkas av samhället och de normer som leder till sjukdom och mental retardering, genom att ständigt träna både fysiskt och mentalt och preventivt ser vi till att må bättre än bra, då kommer vi att må bra när andra faller ner och mår dåligt.

Sylvester Stallone 72 years old age is just a number

Träning är medicin

Forskning visar på att våra telomerer, hippocampus och talamus mår bättre av träning och av olika sorts träning, styrketräning är bra mot depressioner och har visat ökad respons för att utveckla hjärnan, cardioträning är bra för vårt kardiovaskulära system, samtidigt som vi får välmående känslor genom serotonin och cannabinoider vilka påverkar vårt dopaminsystem. Träning är den bästa medicinen. Det är betydligt bättre att att själv ta ansvar över sin egen kropp och hjärna än att förfalla och bli ett vrak.

Fotobeskrivning saknas.

Kost

Det här är ett känsligt ämne, jag hävdar att det är bättre och naturligare att vara fettdriven än glukosdriven, det är vårt naturliga tillstånd. Ketogen kost eller strikt LCHF är att föredra för att må så bra som möjligt.

Mycket av det vi äter skapar inflammation i våra kroppar och skadar våra celler. Stress, ångest och depression är även de bidragande till mycket av de sjukdomar vi får, för att må så bra som möjligt måste vi ge oss själva de bästa förutsättningarna och det genom mentalträning, fysisk träning, nutrition medvetenhet vår kost är lika viktigt som allt annat, att underhålla ett system utesluter inte att underhålla resten, gör vi det lurar vi bara oss själva. Summan av att ge varje cell bästa möjliga förutsättning för att replikera sig på ett frist sätt blir större än om vi bara fokuserar oss på en lite del i vårt system. Tänk holistiskt, vi är även andliga varelser och behöver kontemplation och avskildhet lika mycket som vi behöver varandra genom kärlek och närhet.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: