Dagens coachsession

Dagens coachsession var med crossåkare som även de har behov av mental träning och lite verktyg för att komma över vissa mentala hinder.

  • Alla bra resultat kommer när vi är avspända men tända, att meditera innan ett race ger en avspänd attityd, precis innan starten går lär man in en trigger som startar aggressivitet, man låter amygdala arbeta för att öka reaktionsförmåga och för att försätta kroppen i ett ”fight or flight” tillstånd med ökad adrenalin, nor-adrenalin och kortisol. Att bli kontrollerat förbannad och utnyttja kroppens system för ökad prestation är helt OK.

  • Att dela upp loppet i mindre sträckor gör man kan fokusera på varje mindre sträcka och köra så bra som möjligt på delsträckorna, skulle en sträcka vara dålig så är de andra sträckorna bra, det är inte hela världen om en sträcka går dåligt, eftersom det är lättare att ”komma igen” när man tänker på att ett litet misstag på en delsträcka ska inte förstöra hela loppet.

  • Använd omgivningens distraktioner till att bli mer triggad, öva in en strategi till att låta publik, oväsen och motståndare omkring bli en positiv distraktion, utnyttja det som stör och låt störningar göra dig starkare. Försätt dig själv i en meditativ lugnt tillstånd och utsätt dig för distraktioner, bestäm dig för vilka distraktioner som tidigare varit störande under tävling och låt dessa triggers bli till din fördel istället för till din nackdel.

  • Fokusera på det som är positivt, ett lopp är varken bra eller dåligt, det är vad vi fokuserar på som gör det bra eller dåligt. Det är vår uppfattning av loppet som gör det bra eller dåligt, Vi har alla en förmåga att fokusera på det negativa och glömma bort det positiva, ingen blir bättre av att fokusera på det negativa. Genom att fokusera och förstärka det positiva försvinner det negativa, det finns alltid minst 10 positiva saker på varje negativ, förstör inte en dag genom en negativ händelse, när det finns så mycket positivt.

  • Kör ditt eget race och bry dig inte i motståndarna, att jämföra sig med andra är kontraproduktivt, vi ska fokusera på det vi själva gör, vad andra gör har vi ingen kontroll över, den enda vi kan kontrollera är oss själva. Jämför aldrig tider eller placeringar, själv hur du ska göra och på den bästa på den tid som du själv har satt. Det enda du kan kontrollera är ditt eget lopp, så lägg energin på att köra ditt lopp och ingen annans.

Lycka till

www.mentalstark.nu

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: