Den ljusa sidan…

Vi människor har en förmåga att finna och fokusera på allt det negativa som vi ser och upplever, under varje dag kommer vi att uppleva många positiva saker, men det är de negativa som fastnar och som vi fokuserar oss på.

Transition

Det vi kan göra en omvärdering av det som sker, att leta efter tio positiva fördelar till varje negativ händelse kommer att ställa om oss mentalt, vi kommer att börja se möjligheter istället för problem och bekymmer. Likaså när vi hör någon som klagar eller talar illa om tredje person, bryt tillståndet, vi dras lätt ner i andras negativitet och förstår oftast inte varför vi känner oss energifattiga och orkeslösa, bli observant på din omgivning, det finns mer positiva saker omkring oss än vad vi tror, det gäller bara att öppna ögonen och börja leta efter det som är bra och positivt under en dag.

Fördel

Du blir gladare, får mer energi, får ökat immunförsvar, sen sker något märkligt, människor omkring dig blir även de mer positiva, det smittar av sig, vi får det vi förmedlar, vi skapar en bättre värld för oss själva och även för andra. Att må bra eller bättre genom att ändra attityd kostar inget, bara att vara uppmärksam och medveten om att vi kan påverka mer än vad vi tror och det börjar med en tanke.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: