Allt handlar om känslan

Orsaken till att vi gör det vi gör beror på en inre känsla, det vi gör av intuition kommer från den primitivare delen av vår hjärna där vi har våra känslor, vi brukar ofta kalla det för magkänslan, vilket inte är så konstigt eftersom vår hjärna har förbindelse med vår mage genom vagusnerven, som är kroppens längsta nerv, den binder samman hjärnan med en mängd viktiga organ i kroppen – mage och tarmar inkluderat men även hjärta och lungor. Aktiviteten hos vagusnerven är starkt sammanknippad med vår psykiska hälsa och även i vårt beslutsfattande.

vgs_webesk
Vagusnerven har stor betydelse för vår mentala hälsa

Allt kommer inifrån och ut, vi människor är känslostyrda därför kan vi fatta beslut som är helt irrationella, vi fattar beslut efter hur vi känner, inte efter vårt sunda förnuft och det som styr våra känslor är amygdala som är placerade i centrum av vår hjärna, för att kunna påverka människor och få dem att ändra åsikt måste vi komma åt känslocentrum det vill säga amygdala.

Bildresultat för amygdala"

Syftet till vad vi gör vad vi gör kommer från amygdala, gör vi något som är inkongruent mot våra värderingar eller trossystem mår vi inte bra, vi får en dålig magkänsla. Information som kommer utifrån och in påverkar oss inte nämnvärt mycket, det som påverkar oss är det som berör oss på djupet, det som når in till våra känslor påverkar oss. Den del av hjärnan som kontrollerar beslutsfattande förstår inte språk siffror eller statistik, vi är alla känslostyrda i vårt beslutsfattande.

Bildresultat för beteenden"
Den oändliga länken

Att vara driven av ett inre syfte och en stark tro påverkar inte bara oss själva, det påverkar även vår omgivning, om vi gör saker av ett inre syfte och tro kan vi påverka och göra förändringar, det kan bevisas genom de som har haft en stark känsla av det de gör och vad de tror på, de har alla nått framgång. Känsla, Tanke och Handling hör samman, kroppen är bara verktyget för utförandet.

Bildresultat för motivation"
Den bästa motivationen är känslostyrd

Den bästa motivationen är känslostyrd och kommer inifrån, det vi gör motiverat är känslostyrt, det vi gör halvhjärtat saknar en inre motivation, yttre belöningar skapar sällan bestående motivation, jag har observerat hur många anstränger sig för att uppnå mål som skapar en yttre motivation, när målet är nått avtar motivationen och glöden för att fortsätta försvinner. Med en inre motivation, vision och mission kommer vi åt våra känslor vilket gör att vi får en bestående motivation till att ständigt fortsätta mot våra mål.

Att ta kontrollen över tankarna, ger oss möjlighet att kontrollera både känslor och beteenden, vi får kontrollen över vår kropp och kan motivera oss genom att ge oss tillit till vår egen förmåga, vi tar kontrollen över våra tankar våra liv och våra känslor, vi blir mindre känsliga för omgivningen och olika påverkansfaktorer. Vi tar kommandot över våra liv och slutar vara reaktiva, vi skapar det vi vill ska inträffa, vi blir prediktivta, vi tar ansvar för oss själva i varje situation och slutar skylla på omständigheter.

Ha ett gott liv, ta hand om dina tankar, ett dåligt frö kan förstöra en hel skörd, allt handlar om känslor, förvandla det du vill göra till positiva känslor och du kommer att lyckas.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: