Det vi inte ser…

Inifrån och ut

Relaterad bild
Alla celler i vår kropp har förbindelser mellan varandra

Vi har miljontals celler i vår kropp och varenda cell som vi har behöver energi och näring, när alting i vår kropp är i balans mår vi bra, vi kan hålla oss friska och starka, genom obalans skapar vi inre inflammation i vår kropp som ställer till det för oss. Genom rätt kost, motion, social samvaro och meditation ger vi våra celler bra förutsättningar för att vi själva ska må så bra som möjligt.

Bildresultat för bakterier i kroppen
Vi har fler bakterier än vad vi har celler

Förutom våra celler så har vi än mer av bakterier/mikrober inom och på oss som finns där för att hjälpa os hålla oss friska och för att vi ska må bra. Våra system lever i symbios med varandra och alla delar är livsnödvändiga för oss människor. Vi behöver ge våra celler bästa förutsättningarna och samtidigt sköta om det vi har inom oss på bästa möjliga sätt, vi blir det vi äter och gör, vi skapar oss själva hela tiden. Vi förnyar oss ständigt själva genom nya celler, frågan är vilka förutsättningar vi ger oss själva och våra celler/bakterier/mikrober.

När vi blir sjuka beror det på att vårt system har obalans, vilket beror på vår livsstil och hur vi tar livet. Tankar påverkar även de våra celler och vårt välmående, vi behöver inte bara träna oss fysiskt, vi behöver även rätt kost och rätt mental inställning. Att bara sköta om sitt yttre är inte hållbart i längden, vi måste även ta hand om det som vi dagligen inte kan se, men som finns där och obevekligen påverkar oss.

Det vi ser …

Min erfarenhet av kontraster mellan bra och dåliga levnadsvanor har besannats genom åren, bekanta som har försummat sig själva genom åren av skräpmat, utebliven fysisk träning och snabba belöningar har drabbats av övervikt, diabetes, cardiovaskulära sjukdomar och har allmänt dåligt välmående, fast de påstår sig ha njutit av livet.

Bildresultat för ölmage
Det goda livet?

Genom forskning vet vi nu vad som är bra, nyttig och sunt för oss som ger oss ökat välmående och ett friskare liv, vi kan välja själva hur, vad och när vi ska äta, träna, sova, vila. Somliga av oss värderar oss själva högt och undviker skräpmat, skräpkultur och dåliga vanor, vi älskar oss själva så mycket att vi vill ge oss de bästa förutsättningarna för ett friskt och välmående liv. Vi faller inte för snabba belöningar, vi ser långsiktigt på vad som gör att vi mår bra genom hela livet och inte bara för stunden.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: