Den sköra tråden

Skillnaden mellan liv och död

Bildresultat för jorden månen"
Liv och död

Vi har liksom vår planet en ständig följeslagare, vår död, som ständigt och väntar bakom vår rygg, vi vet aldrig när den behagar komma. Vår planet, vår jord där vi lever gemensamt är en ensam liten planet dansande på en solstråle, som ha getts bästa förutsättningar för liv. Den har ett magnetfält som ger oss skydd från den stjärna som är vår sol, som även den ger både liv och död, vi har genom ett mirakel hamnat på exakt avstånd från döden för att vi ska kunna leva. Vi har även fått en unik atmosfär för att skapa liv. Vad vi vet så finns det ingen planet som är lika unik som den som vi bor på.

Bild av jorden, tagen av Voyager 1-sonden.
Vår Planet ”ett damkorn på en solstråle”

När vi ser oss själva från ett universellt större perspektiv får vi en större vördnad och ödmjukhet över vår egen utsatthet i ett för övrigt kallt och hänsynslöst universum. Vårt universum bryr sig föga om vad vi pysslar med på vår lilla planet, vi är ensamma på vår lilla planet och våra mödor och slit för att öka vår standard har ingen universell betydelse. Vår strävan efter mer makt, pengar, berömmelse, materiella och monetära tillgångar har egentligen ingen större betydelse i en kontext. Vi kan aldrig ta med oss något när vi där och vi vet aldrig när det kan ske, vi har alltid döden närvarande.

Betrakta återigen den pricken. Det är här, det är hemma, det är vi. På den punkten har alla du älskar, alla du känner, alla du någonsin hört talas om, varje människa som någonsin existerat, levt sina liv. 

Summan av vår glädje och vårt lidande, tusentals övertygade religioner, ideologier och ekonomiska doktriner, varje jägare och samlare, varje hjälte och fegis, varje skapare och förstörare av civilisation, varje kung och bonde, varje ungt förälskat par, varje mor och far, hoppfullt barn, uppfinnare och upptäcktsresande, varje lärare av moral, varje korrupt politiker, varje kändis, varje “högste ledare”, varje helgon och syndare i mänsklighetens historia bodde där – på dammkornet upphängt i en solstråle.

Carl Sagan

Bildresultat för solen
Lagom är bäst

Lagom är bäst

Får vi för mycket eller kommer för nära vår sol kommer vi inte att överleva ej heller om vi vi får för lite eller kommer för långt bort, det är lagom avstånd och lagom mycket från vår närmaste stjärna som har gett liv till vår planet. Den har ingen regleringsförmåga för att anpassa sig, den bara är. Däremot så har vår planet anordnat ett anpassningssystem för att skapa bästa möjliga förutsättningar för liv, där vi människor bara är en del i systemet, vår planet klarar sig utan oss människor, men vi människor klara oss inte utan vår planet. Naturen på vår planet är inget vi som människor ska ta för givet, naturen och planeten är anpassat efter universum och är således inte mänskligt beskaffat. Vi människor har i grunden bara två syften, överlevnad och reproduktion, men som ras på denna planet har vi missförstått vår existens, vi tror att vi äger vår planet och att vi tror att mer av allt ger oss lycka, när det är precis tvärtom ” less is more”, vår hjärna är inte anpassad efter det samhälle som vi lever, det skapar ständig kognitiv dissonans och sämre välmående.

Relaterad bild
Jordens magnetfält

Det finns mer skydd från vår farliga stjärna solen. Jorden är nämligen en stor magnet med en nordpol och sydpol och planetens skyddar oss mot skadlig partikelstrålning från solen och rymden. Om den strålningen inte bromsades av jordens magnetfält skulle den utplåna allt liv på vår planet. Vi har inte bara vår atmosfär att tacka för att vi lever. även vårt magnetfält utgör en sköld mot farlig partikelstrålning. Vi lever ständigt ett ögonblick från döden men vi tror att det är vi som har kontrollen, vi är enbart parenteser av verkligheten, inget består inget är beständigt allt förändras och allt förgås för att senare återuppstå. Vi är bara en del av kretsloppet, men vi har fått ett gyllene tillfälle att betrakta livets mirakler genom våra egna liv, frågan är om vi verkligen lever.

Att leva är att njuta

Att leva är att sätta ett värde på sig själv och ta tillvara på var dag som om den vore den sista, med det så kommer ett ansvar att förvalta det liv som vi har fått på bästa möjliga sätt, allas vår tid är utmätt och vi vet aldrig när klockan stannar. Därför är det av största betydelse att ta reda på vad som är viktigt att leva för, söker vi efter guldkornen kan vi finna dem, leta efter dina guldkorn som förgyller Din vardag. Kom ihåg att tankens kraft är stark, leta efter det du vill finna och du kommer att finna det. Livet är alltid ”on the edge” ta inget för givet, gör alltid ditt bästa, ta inget personligt, var sann i ditt tal till dig själv och andra. Du ser världen genom ditt tal till dig själv.

Observera det som sker inom dig och runt omkring dig

Registrera vad som händer inom dig och runt omkring dig

Konstatera hur du reagerar på det som sker

Acceptera dina reaktioner

Men värdera ingenting och reagera inte på intrycken, låt allt bara vara.

Ge dig själv ett nytt decennium

Bli den du vill bli

Besök min sida här för att starta ditt nya liv och ett nytt decennium.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: