Att planera ger frihet

Hemligheten med att kunna leva avspänt i nuet beror på att vår framtid är klar och säkrad, vill du veta hur kan du fortsätta att läsa. Alla vill vi ha ett harmonisk liv, även Du är värd att kunna njuta av tillvaron.

På väg till morgonträning

Konsten att kunna leva i stunden och njuta av livet har sin grund i att planera sin framtid. Genom att planera framtiden och leva så att det finns en framtid är viktigt för att kunna leva här och nu. Jag hör ofta ”Carpe Diem” lev för dagen, vilket inte är helt fel, men att bränna alla skepp bara för att njuta av stunden är helt fel. Vi människor har en förmåga att alltid ta den lätta vägen, vi lurar oss själva, ska jag vara helt sann så är det vår hjärna som lurar oss, vi har alla något som kallas dopamin vilket är den signalsubstansen som ger oss en belöningskänsla. Den ställer ofta till det för oss när vi ska vara förnuftiga. Det är bättre med långsiktigt välmående än tillfällig njutning. Om vi slipper vi oroa oss för framtiden så kan vi med avspänt leende vara härvarande.

Genom att vara prediktiv kan vi skapa oss själva och även ändra våra gener, vilket kallas epigenitik, vi kan även omvandla vår hjärna, den har plasticitet och är formbar. När vi omprogrammera våra hjärnor kan vi ändra vanor och beteenden. Vi kan alltid om vi bara vill och all motivation till att utveckling ska alltid komma inifrån, allt sker inifrån och ut, när vi skapar starka känslor till det som vi vill uppnå skapar vi en drivande motivation som kommer att leda oss till de mål som vi vill uppnå. Vi har alla en möjlighet att skapa oss själva, vi har alltid makten över våra val. Vi blir de som vi har tänkt oss att bli.

Att skapa det vi vill ha

ATT SKAPA DET VI VILL HA

En dröm om något är att så ett frö till verkligheten. När vi i våra tankar börjar reda ut vad vi vill ha och vart vi vill nå kommer det att ske saker, ditt välmående kommer inifrån och ut genom hur du behandlar dig själv och vad du lägger din energi på. Avstår vi från det som skadar och fokuserar på det som gör oss starkare ökar vårt välmående, både fysiskt, mentalt och andligt. Det du gör idag kommer att få verkningar imorgon, vi har alltid ett val att välja vilken väg vi ska ta.

TA HAND OM DINA CELLER

Om du tar hand om dina celler på bästa möjliga sätt kommer cellerna att ta hand om dig. Cellerna och mikroberna är de minsta delarna av Dig, se till att de mår och ge dem det som de vill ha, ge dig själv det bästa för att bygga dig stark. Undvik all skräpmat, träna regelbundet, meditera och närvaro av kärleksfulla människor är väldigt läkande.

SE DIG SJÄLV I FRAMTIDEN

Vem är du om 20 år? Hur ser du ut? Hur mår du? Hur är dit sociala nätverk? Är du välmående?

Vem är du om 10 år? Om 5 år? Om tre år?

Gör klart idag vem du vill vara i framtiden, bestäm klart och tydligt för hur du vill att det ska vara, det är du som kan förändra ditt liv, ingen annan. Gör klart med framtiden, den är din och du kan påverka den om du vill, när vi börjar komma på rätt kurs och vi känner att vi är på väg mot något bra, genom dagliga handlingar kommer vi att känna frihet och vi får mer energi över för att kunna lägga på den tid som vi har NU.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: