Lite om träning.

Jo, jag är en nörd när det gäller att träna och att mäta resultat, jag är exeptionell och det trivs jag med, jag vet vad jag behöver och vad min kropp behöver, nu i mars fyller jag 61 år men det finn inga ursäkter i min hjärna för att inte fortsätta min utveckling på alla fronter och inte minst när det det gäller det fysisksträning, mentalträning och nutrition, allt vi gör har ett samband och det är våra celler som styr oss hur vi mår, vi måste alltid gå till grunden för vårt välmående, det startar alltid på molekylnivå.

Mina värden för en 60 + med hjärtklaffsfel är höga, det är jag medveten om men det viktigaste är att må bra inifrån och ut. De flesta lever tvärtom, de lever utifrån och in, det finns ingen som vinner på att leva ett flyktigt liv med snabba tillfredsställelser, vi behöver alla bygga oss själva från grunden.

Allt som vi företar oss och gör kommer inifrån och ut, det vi har inom oss reflekteras på utsidan, vi kan aldrig dölja vår vårt inre, mår vi bra inom oss själva kommer vi att inta och återspegla en attityd av välmående, tro mig jag har själv varit djupt nere och lyckats ta mig upp till en bättre nivå till den jag var tidigare, det finns ALLTID tid till att bli en bättre version av oss själva om vi bara vill.

Det handlar om fysisk aktivitet, mental aktivitet och att se att livet har så mycket mer att erbjuda om vi bara tar tag i saker och ser till att få det som vi vill ha det, allt det kan vi vi göra genom mentalt träning, fysisk träning och genom välgenomtänkta kostvanor, jag kan starkt rekommendera Martina Johansson när det gäller kost och nutrition, hur vi mår börjar alltid på cellnivå, mår våra celler bra mår även vi bra, det finns tyvärr inga genvägar genom yttre påverkan som bar tillfredsställer oss tillfälligt.

Styrketräning

Styrketräning med tunga vikter har sina fördelar för ett bättre välmående och vi behöver även träning för vårt cardiovaskulära system, vilket innefattar även aerob träning, som löpning och simning, en träning där som är mer inriktad på uthållighet, det som är viktigt att alternera träningsformer för att få ut det bästa av träningsformerna.

Mina intensiva minuter under en sexmånadersperiod, det har väl varit både uppåt och neråt, men jag har aldrig tillåtit mig total stillhet.

Under februari har jag sprungit 38,62 km vilket inte är särskilt långt, att jag har så bra V02 max jämfört med andra får mig att fundera över hur lite andra rör sig?

När jag är som bäst 🙂

http://www.kentpalmgren.se

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: