Psyko-Cybernetik

Psyko-Cybernetik

Bildresultat för albert einstein citat
Vi ser det vi förväntar oss att se

Agera som om du redan var där, vårt undermedvetna påverkar oss mer än vad vi tror, om du har hör talas om isbergsmetaforen så passar den bra in på vad som påverkar oss dagligen i vårt tänkande och beteende. Enligt vad som framkommit genom forskning så har vi runt 60,000 – 65,000 tankar om dagen och endast 2-3% av dessa tankar är vi medvetna om. Resterande tankar är implicita men ändå så är det dessa tankar som gör oss till de vi är och som påverkar vårt beteende.

Programmering

Nu har de flesta av oss blivit med en hjärna som har god fantasi, vi kan tänka oss olika verkligheter, det är därför människors är så olika i sitt tänkande och i sin uppmärksamhet, vi är ganska så simpla när det gäller hur vi tar in information, vi tar gärna in det som stämmer med vårt undermedvetna och som vi känner oss bekväma med att ta in, det beror på att vår hjärna kräver 20 – 25% av vår energi och ökad tankeverksamhet kräver mer energi för att skapa nya hjärnvägar och det gör att vi hellre tänker det som är ”lättsmält” och letar helst efter snabba belöningar.

Nervceller i hjärnan

Vår hjärna som är hermetiskt innesluten i ett kranium och kan som jag nämnde inte skilja mellan verklighet och fantasi, därför kan vi under meditation omprogrammera vårt undermedvetna för att få det att göra sådant som vi vill göra, vi kan förprogrammera hjärnan och bygga nya hjärnvägar och låta processen av förändring ske av sig självt.

Selektering

Våra sinnen ger oss ständig information om omvärlden, vi tar in information Visuellt Audiellt Kinestetiskt Olfaktorisk och Gustatoriskt, vi tar in över miljoner informationssignaler per sekund men kan bara selektera ut 7 (+-2) av all information, vilket gör att vi missar väldigt mycket och så ser vi oftast det som vi vill se, eller som vi förprogrammerat oss att se. Det gör oss väldigt begränsade vilket hämmar utveckling och kreativitet, vi upplever samma sak varje dag om vi inte lär oss att se ny information, den som är implicit.

Alfavågor (8-13 Hz)

Alfavågor uppstår i de där skymningstillståndet när vi är avslappnade men ännu inte sover. Det är när vi är avslappnade och redo för meditation. När vi sitter i soffan och ser på TV eller är i sängen och slappnar av, men innan vi somnar.

Genom att träna kan vi lära oss att vara vakna i våra drömmar och uppleva vad man kallar ”lucid dreams”, klardrömmar, där man själv kan ta kontrollen och styra drömmarna medvetet. Vi kan även komma i kontakt med vårt undermedvetna och styra om tankemönster, vi skapar framtidssituationer som vi vill uppleva, genom vår fantasi så skapar vi en ny verklighet.

Bildresultat för albert einstein citat imagination

Transcendental meditation

Transcendental Meditation bekräftas i vetenskapliga studier och av 6 miljoner människor runt om i världen, varav 85.000 i Sverige.

Transcendering = Djup, vaken vila

När vi transcenderar, går bortom den finaste tankeimpulsen, når vi ett tillstånd av inre stillhet. Detta sker naturligt och ansträngningslöst. Vi kan inte försöka stilla vårt sinne – och vi behöver inte. Med rätt metod kommer uppmärksamheten automatiskt att gå dit. När vi transcenderar slappnar hela kroppen av, mycket djupt, och vi får en vila som i vissa avseenden är djupare än under sömn.

Man kan objektivt undersöka det här genom att mäta syreförbrukningen. Under TM når kroppen en vila som i vissa avseenden är dubbelt så djup som under den djupaste vilan under sömn. Och drygt 30 studier, från universitet runt om i världen, bekräftar att vi når en mycket djup vila under TM.

Den här djupa vilan aktiverar kroppens självläkande förmåga
Avslappningen gör att spänningar släpper. Kroppen har en naturlig tendens att göra sig av med spänningar som den har lagrat. Det händer när vi sover, men vilan vi får under sömnen är inte tillräckligt djup för att lösa upp djupt rotade spänningar och trauman. Transcendering ger en djup vila som gör det möjligt för djupt rotade spänningar orsakade av stress att lösas upp.

80/20

Paretoprincipen = av det du ger 20% fokusering på får du 80% avkastning av, därför är det väldigt signifikant att vara observant på våra egna tankar, vi skapar oss själva varje sekund som går och vad vi åstadkommer är vad vi förprogrammerat oss med, när vi under transcendental meditation hamnar i ett tillstånd av alfavågor kommer vi in i vår djupaste del av vår hjärna, det undermedvetna, det är när vi är i ett transcendentalt tillstånd som vi kan nyttja paretoprincipen och bygga nya hjärnvägar och skapa exakt den människa som vi vill vara utan ansträngning. Nyttja VAKOG låt alla sinnen beröra din själ och du kommer att göra stora förändringar i livet.

#kentpalmgren #mentalstarknu

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: