Att Över Leva

Att inte ta något för givet

Vi kan aldrig ta något för givet, sommaren 2018 fick jag huvudvärk som kom intermittent var 2-3 dag, så jag blev tvungen att söka vård. Ni som har följt mig veta att jag lever ett sunt liv, motionerar och tränar mer än de flesta och har en strikt kost för att hålla mig i bra form, men ändå….

Huvudvärken jag hade har gått över men jag fick en annan överraskning vid undersökingen, mitt hjärta fungerade inte till 100%, efter ett ultraljudsundersökning kom det fram till att…

Patienten är helt välmående. Löptränar en mil utan besvär. Ultraljud hjärta visar normalstor LV med ordinär cystoliskt funktion. Diastolisk dysfunktion. Lindrig hypertrofi. Måttlig AI med sned jett. Med anledning av detta skriver jag en remiss till hjärtmottagningen för bedömning och ställningstagande till fortsatt kontroll.

Tisdagen 31/3 – 20 ringde läkaren från vårdcentralen och berättade att hon har bokat tid på Torax kirurgen??

Vaa – nu blev jag konfunderar??

Frågade om orsak och fick ett svar att jag skulle genomgå screening av hjärtat pga

Thoracic aortic aneurysm - Wikipedia

……att patient också har en dilaterad aortarot. Normalvid ascendens. 4,6 respektive 3,6 cm. Remiss till thoraxkirurg med anledning av detta.

Aha – så bra att få reda på att jag har ett aneurysm  vid aortaroten – ETT ÅR SENARE !!!

Jag tränar 5 dagar/veckan både aerobt och anaerobt, så jag har en utomordentligt bra fysik, känner visserligen att jag inte har samma ork som förut, vilket är förklarligt. Känner mig fortfarande i bra form och lite problem med hjärtat ska inte stoppa mig.

Insikten om att livet är skört blev en verklighet – ta inget för givet – se till att leva varje sekund av livet, det viktigaste är att över-leva och att ta ut livet i förskott.

Inget ont som inte har något gott med sig

Att jag mår bra beror helt på hur jag tar det, efter första chocken kom jag till insikt om hur viktigt det är med vänner och de som står mig närmast, tiden går för oss alla och kyrkogårdarna är överfyllda med oumbärliga människor har jag läst, det viktigaste i våra liv är att vara närvarande för varandra, allt annat är ganska så oväsentligt, ställ dig frågan själv.

VAD BEHÖVER DU EGENTLIGEN? VAD VÄRDERAR DU MEST I LIVET?

Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra

Jag levde efter devisen att leva varje sekund, efter jag fått klarhet om mitt tillstånd känner jag tacksamhet över varje dag jag är frisk och kan ta mig ur min egen säng, inget är viktigare än vår hälsa och att ta hand om varandra, allt annat är oväsentligt, många av oss lever som om vi tror att vi är odödliga – Memento Vitae. Kom ihåg att leva, inget annat är viktigare.

Kom ihåg att leva

Serie-referenser inom musiken - Page 3 - Musik - Sci-Fi Nytts Forum

En dag ska vi alla dö alla andra dagar ska vi leva – kom ihåg att leva DITT liv DINA dagar du lever och göra det DU vill och känner för, vi vet aldrig när vår tid är kommen så TA UT LIVET I FÖRSKOTT, vänta inte till någon bättre dag, den viktigaste dagen att leva är idag, alla dagar, jag tror ingen vill dö över ett excelark eller en budgetplan, för min del vill jag dö med ett leende på läpparna och känna att jag har levt mitt liv fullt ut och att jag är klar.

Att ta ut livet i förskott

Var alltid härvarande, var där du är och och ingen annan stans, livet är där du befinner dig, inget du tror är viktigt har egentligen inget värde, det som har det största värdet är att leva DITT eget liv, du fick det när du föddes och förvalta det på bästa sätt. Ta hand om dig, dina närmaste och käraste, var närvarande, att ge av din tid och visa hänsyn till andra är en viktig del av att leva. Lev idag, vem vet hur morgondagen ser ut och kom ihåg att ta ut allt i förskott, genom ovillkorlig kärlek till din omgivning får du ro i sinnet och hjärtat.

Prestation

Vem påstår att du MÅSTE ställa upp på andras krav, gör det som du är bra på och som du känner för att göra, lev ditt liv och låt andra få leva sina egna liv, du behöver inte prestera något för att bevisa lojalitet, den enda som vi ska vara lojala mot är mot oss själva, vi ska helhjärtat ställa upp för våra inre värderingar och det som vi vill göra, ingen kan påverka dig utan ditt eget medgivande. Om du inte tar tag i ditt liv och gör det DU vill göra kommer någon annan att tala om för dig vad du ska göra och då lever du inte ditt eget liv, då lever du någon Annas liv, den viktigaste personen i ditt liv är DU själv, sätt dig alltid först och se till att du mår bra. Om du inte mår bra kan du inte ställa upp och hjälpa andra.

Syrgas

Att vi alltid ska ta på oss vår egna syrgas först innan vi hjälper andra har sin naturliga förklaring.

Vi behöver alla syre för att överleva, men för mycket syre är inte heller bra, vår luft innehåller ca 21% syre och resten är kväve + lite andra gaser. Hela vår planet är ett mirakel, vi alla är ett mirakel, du är den enda av dig i hela universum och det finns endast en planet vad vi vet som har liv och det är vår vackra planet Jorden, den är unik och väldigt skör. Ändå behandlar vi den oförskämt oaktsamt och tror att den kan klara alla prövningar som vi utsätter den för, vår planet har ett liv som vi ignorerar, vi tar den för givet.

Att Över-Leva

Att Över-Leva är att stå kvar och upprätt hur mycket det än stormar omkring dig, inget kan påverka mig utan mitt eget tillstånd att välja bli påverkad. Det enda jag kan kontrollera över är det som jag har kontroll över, vad andra gör behöver inte påverka mig, jag har alltid ett val att kontrollera mig själv. Det enda liv som jag kan leva är mitt egna liv, jag kan påverka mycket, det som sker och som jag inte kan påverka är det ingen ide att förbruka energi över, det är bara att acceptera och gå vidare. Hur jag har haft det är inget som ska påverka mg hur jag har det idag, det förflutna kan vi aldrig förändra, vi kan bara acceptera allt vi har gjort, alla har vi våra ”synder” men de ska inte påverka oss hur vi lever idag och framåt, vi tar lärdom över det vi har gjort, stänger känslodörren och går vidare.

Ge av din tid

Ge av ditt hjärta

Ta hand om varandra

Lev idag

Ta inget för givet

Gör ditt bästa

Ta inget personligt

Var sann i ditt tal

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: