Komfortzon

Vi är alla människor och söker vår egen trygghet, med det så skaffar vi oss bekväma komfortzonen där vi känner oss hemma, att överträda komfortzonen sätter igång vårt eget försvar, det känn obehagligt och obekvämt att lämna sin egen komfortzon, därför stannar vi hellre kvar och gör det som vi alltid har gjort, vi söker oss till tryggheten inom vår komfortzon.

Det är utanför vår komfortzon det magiska sker, det är där vi lever, det innebär att vi blir tvungna att göra det som känns obehagligt, men som vi alla vet så är det övergående, om vi ständigt utökar vår komfortzon och vågar oss på nya saker kommer magiska saker att ske.

Synkronicitet

Carl Gustaf Jung myntade begreppet synkronicitet, med vilket han menade till synes slumpmässiga sammanträffanden som i själva verket på ett mystiskt icke-fysikaliskt vis åstadkommits av ett ”kollektivt undermedvetet”. Allt har en påverkan, när vi styr vårt fokus mot våra mål och visioner händer märkliga, magiska saker, bara vi vågar ta oss ur komfortzonen och den kollektiva enfalden.

Kvantfysiken använder sig av begreppet synkronicitet och beskriver hur helheten består av delar som har en inbördes relation, har betydelse för varandra och egentligen inte går att separera, dock beskrivs det inte ha någon känslomässig karaktär. Det finns synkronicitet även inom kvantfysiken.

https://fof.se/tidning/2011/6/artikel/kvantfysik-kan-forklara-medvetandet

Framtiden orsakar det förflutna

Korrelation

Det finns en korrelation mellan all materia och den korrelationen är inte alltid uppenbar, men den finns där, som gravitationen, den finns där och påverkar allt omkring, det är ett tydligt exempel på korrelation, även vi människor påverkas ständigt av subliminal information som går till vårt undermedvetna. Ofta förnimmer vi saker som vi medvetet inte observerat, vi går på känslan eller intuition, vilket ofta kan leda oss till rätt handlingar.

Risktagande

Att gå utanför sin komfortzon är ett risktagande som skapar obehag och otrygghet, men det är utanför vår komfortzon som vi utökar vårt intellekt vår kunskap och vårt mod, de som ständigt utmanar sig själva genom att göra det som ”tar emot” är de som i längden lever ett fullt liv. Det innebär att vi måste lämna sängen för att möta dagen, inga kontinenter har upptäckts om inte skeppen lämnat den trygga hamnen.

De flesta av oss har ett arbete att gå till, vid en världsomspännande Gallup undersökning så var ca. 75% av de som gick till sitt arbete omotiverade, de gör bara sin plikt och ser till att få en inkomst, men de gör inte det som de verkligen vill göra, de har blivit duktiga löneslavar.

NOR

Nid Och Redighet i rikets tjänst

Att få en medalj för lång och trogen tjänst är tragiskt, det är människor som har slutat att leva och stannat kvar i kokongen av trygghet, ofta så handlar det om att omge sig med likvärdiga och att skapa grupper som har samma väreringar och uppfattningar om verkligheten, de känner KASAM en känsla av samhörighet, tyvärr så leder detta enbart till stagnation och underutveckling, inga nya idéer eller tankar får påverka den trygghet som finns.

De är kvar inom organisationens trygghetszon och gör helst allt tillsammans konformativt, gruppen har blivit viktigare än den personliga utvecklingen. Det är det som kallas för konformativ enfald och ett grupptänkande som blivit osunt.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: