Vad andra säger…

Vad andra människor säger om dig är deras problem, inte ditt.

Ta inte andras negativitet personligen. De flesta negativa människor beter sig negativt inte bara för dig, men för alla de interagerar med. Vad de säger och gör är en projektion av deras egen verklighet. Även när en situation verkar personligt, även om någon förolämpar dig direkt har det ofta har ingenting med dig att göra. Vad andra säger och gör, och de åsikter de har, bygger helt på egen självreflektion.

Du är fri att vara DU.

Kan du komma ihåg vem du var innan världen talat om vem du ska vara? Lyckan hittas när du slutar jämföra dig själv med alla andra och vad de vill.  Sluta leva för andra människor och deras åsikter. Var sann mot dig själv.  Du är den enda person som ansvarar för ditt liv.

Frågan är bara: Vad vill du göra med resten av det?

Livet är inte perfekt, men det är säkert bra.

Vårt mål är inte att skapa ett perfekt liv, men att leva ett fullkomligt liv.  När du går upp varje morgon se dig runtomkring och ta ingenting för givet. Allt är extraordinärt.  Varje dag är en gåva.  Behandla aldrig livet vardagligt.  Att vara andlig på något sätt är att bli förvånad på alla sätt.

Det är okej att ha dåliga dagar.

Förvänta inte att livet är underbart hela tiden, det är som naturen och havet, med vågtoppar och vågdalar, men de är alltid en del av samma hav. När du inser att livet är som ett hav kan du vara i harmoni med verkligheten i både upp och nedgångar. Det blir tydligt att livets upp kräver livets nedgångar.

Även när du kämpar, har du så mycket att vara tacksam för.

Tänk om du vaknade en dag med det du var tacksam för i går?  Vi tenderar att glömma att lyckan inte kommer som ett resultat av att få något som vi inte har, utan att uppskatta det vi har. Stress frodas när din orolista är större än din tacksamhet lista.  Lycka frodas när din tacksamhetlista är större än din orolista.  Hitta något att vara tacksam för just nu.

Varje erfarenhet är bara en annan viktig lärdom. 

Besvikelser och misslyckande är två av de säkraste språngbrädorna till framgång. Låt inte en hård läxa förhärda ditt hjärta. När saker går fel, lär dig vad du kan och glöm sedan tragedier och misstag och gå vidare, ingen orkar bära en tung ryggsäck genom livet. Kom ihåg att livets bästa lektioner har du ofta lärt sig de värsta tider och från de värsta misstagen.  Vi måste göra misstag för att lära, och ta smärta för att växa.  Dåliga saker faller ofta isär så bättre saker kan byggas upp i deras ställe.

Allt är ändligt.

Förändring kan vara skrämmande, men alla positiv tillväxt och läkning kräver förändring. Ibland måste man hitta det goda i ett avsked oavsett vad det är. Det förflutna kan aldrig ändras, acceptera det som har gått fel och gå vidare. Var stark när allt verka går fel, fortsätter att ta små steg, så småningom kommer du att hitta det du letar efter. Lär dig att lita på resan, även om du inte förstår den ibland. Allt är ändligt, införskaffa ett dödsperspektiv, se vad som verkligen är viktigt i livet.

Ett fel är det första steget till rätt.

Ibland kan fel val föra oss till rätt platser.  För att vara kreativ och produktiv i livet, måste du först förlora din rädsla för att ha fel. Och kom ihåg, en rädsla som denna kan bara överleva inom dig om du tillåter den leva där.

Jag behöver inte hålla fast vid det som håller mig tillbaka. 

Du är inte vad som hänt dig.  Du är vad du väljer att bli. Det är dags att bryta föreställningar och rutiner som har håller dig tillbaka. Respektera dig själv tillräckligt för att gå bort från allt som inte längre får dig att växa. Lyssna på din intuition, inte ditt ego. När du slutar jaga fel, ger du de rätta idéerna en chans att fånga dig.

Din lycka i dag är helt enkelt resultatet av ditt tänkande.

Lyckan börjar med dig – inte med dina relationer, inte med ditt jobb, inte med dina pengar, utan med DIG.  Det är inte alltid lätt att hitta lyckan i oss själva, men det är alltid omöjligt att hitta den någon annanstans. Oavsett vilken situation du står inför, är din inställning ditt val.  Kom ihåg, du kan aldrig få ett positivt liv med en negativ attityd.  När negativitet styr dina tankar, begränsar det ditt beteende, handlingar och möjligheter Om du insåg hur kraftfulla dina tankar var, skulle du göra ditt bästa för att aldrig tänka en negativ tanke igen.

Vilka jag umgås med gör skillnad. 

Omge dig med människor som lyfter dig högre – de som ser en stor potential i dig, även om du inte serdet på dig själv.

Drama och bedömningar är ett slöseri med fullkomlig lycka. 

Gör ett löfte till dig själv.  Lova att stoppa dramat innan det börjar, att andas djupt och lugnt, och att älska andra och dig själv utan villkor.  Lova att skratta åt dina egna misstag, och att inse att ingen är perfekt.  Vi är alla människor.  Känslor av självkänsla kan frodas endast i en atmosfär där individuella skillnader är uppskattade,misstag tolereras, där kommunikationen öppen, och reglerna är flexibla.

De flesta människor dömer dig mycket mindre än det verkar. 

Sanningen är, när du är upptagen med att oroa dig om vad andra tycker om dig, är de andra upptagnamed att oroa sig för vad du tycker om dem.

Crazy?  – Ja, men sant. 

Den goda nyheten är denna kunskap befriar omedelbart du att släppa loss och göra mer av det du vill ha, medan du gör det, kommer du också frigöra andra att göra detsamma.

Du kan göra världen till en lyckligare plats.

Gör ditt bästa för att hjälpa en person varje dag på något litet sätt.  Genom att bli svaret på någons bön, finner vi ofta svaren på våra egna. När människorna omkring oss är gladare, är det mycket lättare att le.

Arbetet är värt det.

Förvänta dig inte att allt i livet ska vara enkelt, det är det sällan.  I själva verket finns det inga genvägar till en plats värd att gå till. Njut av utmaningen av dina prestationer.  Se värdet i dina ansträngningar och ha tålamod med dig själv.  Inse att tålamod inte är om att vänta. Det är förmågan att hålla en bra attityd när du arbetar hårt på dina drömmar. Du vet innerst inne att arbetet är väl värt det i slutändan.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: