15 Steg till förändring

Din väg.

Sluta med katastroftänkandet

Sluta tänka på det värsta scenariot, och alla de saker som möjligen kan gå fel. Det mesta av det vi gör går bevisligen rätt, fokusera på det som du har åstadkommit och som är rätt.
Ta ett steg tillbaka och ta en realistisk titt på livet.
Ingenting är någonsin i slutet av världen, trots allt. Allting är början på något nytt.

Sluta med det inre ältandet


Det som har varit förvärras av det faktum att du tänker på dem, och att tycka synd om sig själv och bli ett offer för omständigheter, skapar bara ångest.
Sluta vara så bekymrade med hur du känner dig och vad andra tycker om dig. Du gör alltid så gott du kan efter din egen förmåga.
Du kan aldrig komma att ändra saker genom att fastna i att tänka på dem – vidta åtgärder för att göra saker bättre.

Byt perspektiv

Om du tror det som bekymrar dig har drivits på av en specifik händelse, se till att du inte blåser upp saker ur deras rätta proportion, se saker som de är inte som du tror att de är.
Ett samtal med en nära vän kan hjälpa dig att se igenom dimman och få ett nytt perspektiv, saker är aldrig vad vi tror att de är.

Fokusera på det positiva


Inse att ditt tillstånd kan förstora de dåliga sakerna i livet om du fokuserar på det negativa.
Släpp alla tankar som försätter dig i ett negativt tillstånd.
Leta efter vad som är bra i en situation, se vad som är positivt och se att allt är en chans att växa dig starkare. Hur mörkt det än verkar lyser alltid solen.

Sluta överanalysera


Att gå igenom exakt vad som har gått fel och att analysera sönder saker i detalj, hjälper sällan. I stället för att oändligt analysera problemet och att fastna i detaljer, börja tänka på möjliga lösningar för att komma vidare. Gör om dina problem till mål, skriver ner hur du ska göra för att nå dina mål och släng dina problem.

Var snäll mot dig själv i alla lägen

Ta hand om dig själv

När vi människor mår dåligt börjar vi anklaga oss själva, vilket skadar oss.
Vad du behöver är en vän, inte en fiende.
Se till att dina ord och handlingar är milda och uppmuntrande.
Den enda vän du har genom livet är du själv, se till att bli din bästa vän. Ta alltid hand om dig själv innan du tar hand om andra. Var snäll i ditt tal till dig själv.

Sluta älta det förflutna


Det är helt meningslöst att älta det förflutna, eftersom du inte kan ändra det.
Det bästa med det förflutna är att det är över. Tillåt dig själv att gå vidare.
Det enda som finns är här och nu, det är i varje sekund du ska finnas närvarande.

Oroa dig inte om framtiden


Den enda makt du har att förändra saker är i nuet, så det är ett slöseri med tid på att oroa sig för framtiden, särskilt när du inte har en aning om hur det kan bli.
Du kan i ditt undermedvetna programmera in din framtid och hur ett perfekt liv kommer att bli, när du är klar med det och släpp kraven på framtiden, fokusera på att vara fokuserad i nuet.
Ta positiva steg redan nu, och stärk dig så du kan hantera vad det än är som händer i livet.
Vad som än händer kommer du att klara det.

Sluta med svartvitt tänkande


Om något har gått fel, eller du har gjort ett misstag, betyder det inte att hela ditt liv är dömt eller att du inte är bra.
Det som är gjort är gjort och går inte att ändra, det enda som du kan ändra på är dina tankar om vad som skett, vi handlar ibland irrationellt även om vi tror att vi har full kontroll.
Slappna av och överväg en mer balanserad version av alla händelser, det kanske inte är som du tror. Säg till dig själv ”Jag kan ha fel”.

Ljug lite för dig själv


Forskning visar att även om du inte är nöjd, genom ett leende så släpper må-bra kemikalier i din hjärna och du mår betydligt bättre, ditt kroppsspråk påverkar ditt mentala tillstånd.
När du skrattar utsöndras lyckohormonet dopamin samt endorfin, precis som efter sex och motion. Leta efter saker som du kan skratta åt. Livet ska vara en lek och att leka genom livet är betydligt roligare.

Sluta vara ett offer


När du känner dig låg, är det lätt att fastna i att tro att dåliga saker händer på grund av dig.
Låt inte dig själv att tro att du är ett offer.Du gör alltid så bra du kan, ibland mer och ibland mindre, men alltid så bra du kunde just då.
Du har möjlighet att välja hur du reagerar på problem – och det är det mest kraftfulla av allt.

Rör på dig

Det är nästan omöjligt att släppa ett hemsk humör när du står och trampar på samma plats, eller hoppa på en studsmatta, eftersom din fysiologi inte kommer att tillåta det.
Flytta din kropp och se om det kommer att ändra ditt humör.


Isolera dig inte


Vi kan vara väldigt känsliga för vad andra människor säger och gör som gör att du känner dig nere, men kom ihåg att stänga dörren till de som sänker dig och öppna dörren till de som vill dig vä, välj dina vänner det är du värd och isolera dig aldrig, du har universum och Gud inom dig, sprid glädje även om omvärlden kastar skit.
Möte en vän för en kaffe, eller att bara få frisk luft, kan hjälpa din sinnesstämning, gå ut och var glad, mör människor med ett leende.

Nå ut till andra


Att hjälpa andra människor är ett underbart sätt att ta fokus från dig själv och hur du mår.
Att hjälpa andra känns bra, så det är en stor mental knep för att höja humöret och ”ta en promenad i andras skor” alla människor bär på en hel del bekymmer, lyssna på dem och bara vara där, det ger en Win-Win bägge mår bättre och du får en bra vän.

Var tacksam


Det är väldigt svårt att vara deprimerad om du kan skriva en lång lista över alla de saker som du älskar i ditt liv, skriv en tacksamhetlista varje morgon du vaknar, leta efter det som du är tacksam över.
Ett mycket bra mental trick, är att förverkliga vad du är mycket lycklig av att ha, trots den tuffa tid du går igenom. Du har väldigt mycket att vara tacksam över, fokusera på det. Vi har det vi behöver, om vi tänker efter.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: