STANNA UPP

Att ständigt vara på språng mot något annat gör att vi inte hinner vara närvarande där vi är. Rusar vi runt och ska hinna med alla projekt skapas det bara ett kaos, vi kan bara vara på ett ställe åt gången, vi är inte klonade ännu.

Vi skapar endast stress när vi rusar runt och vill vara effektiva genom att ”multi-taska” , det är bara en illusion av att vi är effektiva och att det går fortare, det enda som går fortare är tiden till mot vår egen död, vi stressar ihjäl oss för att hinna med olika saker.

Finn ro i det du gör för stunden och var totalt närvarande i det du har för händerna för tillfället, var där du är annars missar du att finna dig i stunden du är i för tillfället, allt tar sin tid och det går inte fortare om vi ständigt släpper fokus på det närvarande. Det finns bara en tid, ta tillvara på den tiden och var till 100% närvarande med dina medmänniskor, det du gör och dina tankar.

Stanna upp dina tankar

  • För vem ska du stressa dig igenom livet för?
  • Vad är det viktigaste du ska göra?
  • Vem är det som pushar dig att stressa runt?

Modet med det egna mötet

Att stanna upp och ta det lite lugnare kan skapa panik hos de flesta, vi har blivit så upptagna med att vara att vi har tappat bort vilka vi egentligen är. Vi ser på andra och jämför oss ständigt mot andras standard, vi strävar efter att få uppmärksamhet och andras bekräftelser, när vi egentligen ska skapa en egen inte bekräftelse på att vi duger precis som vi är. Det som blir mentalt jobbigt är att möta sig själv och börja inse att de enda ideal vi behöver uppfylla är våra egna inre ideal. oavsett vad omvärlden tycker eller vad vi tror vi måste uppfylla för att tillfredsställa något som inte existerar.

Vårt inre EGO

Det finns mycket inom oss som pockar på vår uppmärksamhet, vårt inre ego av att tillfredsställa oss själva med allehanda tillfälliga ”njutningar” är bara ett sätt att mata och ge näring åt vårt inre ego. Vi är inte och blir inte bättre än vad vi gör i handlingar, vårt inre ego skriker till oss att uppfylla saker som egentligen är ganska så obetydliga. Genom vår ansträngning av att må bra och att få tillfredställelse så kommer vi in i ett hedonistiskt ekorrhjul, snabba lösningar på problem som egentligen inte löser de grundläggande orsakerna till problemet.

Stanna upp, ta allt med ro, var den du är, var totalt närvarande i det du gör och med dem du är med, var med i livet, var inte någon annanstans, du kan bara vara på ett enda ställe, passa på att vara där och bli medveten om att varje tillfälle finns för att lära dig något nytt, se dig omkring, lyssna till människor, släpp ditt inre ego till att hävda dig mot andra, låt alla få vara precis som de är.

Välj att leva NU och idag, ta en dag i taget, gör det viktigaste först.

Kent Palmgren

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

En tanke på “STANNA UPP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: