Att inte ta ställning..

Att inte ta ställning till något är ett val som vi gör lika väl som att ta ställning till något. Vi behöver inte ta ställning till allt, vi är helt fria och självständiga individer men vi blir ständigt påverkade och manipulerade av vår omgivning som gör allt för att övertyga och få oss att ta ställning.

Under det att vi blir känslomässigt påverkade förmedlas även budskap om vilken ställning vi ska ta, ibland är även dessa budskap subliminala, vi märker inte ens att vi blir manipulerade och genom att komma åt våra känslor får vi en känsla av att det förmedlade budskapet har evidens, vilket det inte behöver ha.

Därför så behöver vi inte agera och ta ställning till något förrän vi vet att det som förmedlas har stark evidens genom trovärdiga studier och att det finns olika studier som bekräftar samma sak.

Uppsalabor berättar om hur bra de är på civilkurage - P4 Uppland | Sveriges  Radio

Vi skapar oss gärna ogrundade åsikter och värderingar på väldigt lite kunskap om det som vi ska besluta oss om och tar ställning till sådant som vi egentligen inte vet något om, sen när vår hjärna har låst sig vid de osanna övertygelserna fortsätter vi att vidmakthålla det som egentligen inte har vetenskaplig evidens.

Som medborgare har jag min demokratiska rätt att välja det liv som jag själv vill leva, vilket även är försvarsmaktens vision, jag har rätt att ha mina värderingar och mina åsikter och vill jag inte rösta i politiska val är det min rätt att inte ta ställning eftersom jag inte längre ser att politik och politiker gagnar samhället och medborgare, av vilket anledning ska jag då gå och rösta eller engagera mig i ett system som enbart är korrupt och enbart gagnar de folkvalda i en regering.

christerbjorklund.se - Civilkurage är ett ord jag inte hört på länge

Att ta ställning är att värna om mänskligheten och alla människors lika värde, ingen är sämre eller bättre, den som har uppfattningen om att vara bättre än någon annan bör rannsaka sitt tänkande, vi bor alla på en och samma planet och är i det stora enbart en organism i universum. Hur människor handlar och gör beror på okunskap och att det fattar beslut och tar ställning till sådant som egentligen inte är värdigt mot vår planet och mot mänskligheten.

Det finns alldeles för många som tar ställning genom att klaga utan att göra. Vill du ta ställning aktivera dig aktiv.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: