Jag har mitt egna hjärnrum

Att finna den inre känslan av harmoni och att få kontroll över mina tankar oberoende av yttre omständigheter är en färdighet som jag har lärt mig under många år av medveten kognitiv träning. Här kommer jag att beskriva hur jag finner ro och harmoni var än jag befinner mig och hur jag kan bibehålla fokus och koncentration oavsett omvärldens försök till påverkan och distraktioner.

För det första har jag lärt mig att koppla av genom andningen och att andas medvetet och lugnt oavsett vad som sker, min övertygelse är att det som sker omkring mig inte kan påverka mig utan mitt egna medgivande. Det som sker är endast händelser och det är upp till mig hur jag ska reagera eller agera på dessa händelser, så länge som jag själv har kontroll över mina tankar får jag även kontroll på mina handlingar.

Bildresultat för meditation

Att finna sin inre källa till lugn och harmoni utgår från träning genom daglig meditation och mindfulness. Våra hjärnor är ständigt i farten med att tänka, men under meditation och mindfulness tillåter vi tankar att sväva fritt, vi observerar dem bara och låter dem passera, efter en stunds träning kan vi lära oss att låta våra tankar vara och vilka tankar vi ska fortsätta ge näring till.

Tänk dig att dina tankar är som en liten mus som jagar runt och du är katten som ligger utanför mushålet och väntar på att musen ska dyka upp, du är katten och musen du iaktar är dina tankar. Du tänker:

”Jag undrar vilken tanke som kommer att dyka upp härnäst”. Du kommer att bli överraskad över att dina tankar slutar att komma, de vill inte längre delta i leken.

Finn din själ och öppna dina sinnen, låt vilka tankar som helst komma fram och under din kontroll bestämma om du ska reagera på dessa tankar, det är du som tar kontrollen.

Bildresultat för paradis

Skapa ett inre hjärnrum dit bara du har tillträde, inget eller ingen har tillträde, under meditation och mindfulness kan du skapa vilket rum du vill, dit endast du har nyckeln. I ditt rum kommer ingen åt dig, du blir avskärmad från omvärlden och du kan lära dig styra tankar, känslor och även din kropp. Du skapar en ny medvetenhet om dig själv, du ökar din självkänsla och kan se din inre kapacitet och hur du ska vara och beteende dig i olika delar av ditt liv, du blir din egen skapare av dig själv och ditt eget liv.

Inget omkring mig har någon egentlig betydelse, det är mina tankar om det som är omkring som har betydelse, hur jag upplever saker är bara mina tankar om det som sker, kan jag förändra mina tankar om min omgivning kommer mitt tillstånd att förändras, jag kan bibehålla mitt harmoniska lugn oavsett omständigheter, när jag ändrar mitt tillstånd och mitt beteende kommer omgivningen att ändra beteendet mot mig.

Det är jag och ingen annan som bär ansvaret för hur jag mår, ökar jag min medvetenhet om mig själv och att jag själv alltid har kontroll över tankarna, släpp bara in de tankar som ger dig byggstenar till att bygga ditt egna inre friska starka hjärnrum.

Negativ feedback

Bildresultat för aircraft caution light

ibland tänds servicelampan, den negativa feedbacken, när något inte är som det ska får vi en negativ feedback, den finns där för ett syfte och det syftet är att göra oss uppmärksamma på att vi är på fel kurs, ignorera aldrig negativ feedback, ta emot den och tacka för möjlighet att kunna komma på rätt kurs igen.

Kom ihåg att det inte finns något som är bra eller dåligt, gott eller ont, fel eller rätt, allt är bara tolkningar mot en given norm och en jämförelse. Allt har en kontrast i en kontext, i situationer tolkar vi samma händelse olika, beroende på omgivningen beskaffenhet och vårt inre tillstånd.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: