Allenastående

Synonymer

unik, ensam i sitt slag, enastående, exklusiv, alldeles särskild, sällsynt, sjusärdeles, oöverträffad, makalös, utan like, speciell, säregen, egen, ovanlig, enda

Civilkurage

Mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk. Civilkurage innebär att agera för att förändra en situation där det pågår förtryck.

Att förtrycka sig själv

Ofta har vi en förmåga att förtrycka oss själva, vi förtrycker våra egna drömmar, önskningar och mål enbart för rädslan för att stå ensam, det gör att vi slutar drömma, ha önskningar och sätta personliga mål. Vi skapar oss själva en inlärd hjälplöshet och går hellre med flocken än att vi tar steget och kliver ut flockbeteendet.

Att finna sin egen väg

Det krävs mod, styrka, disciplin för att bli allenastående, vi kan inte få allt i livet men för att få det som vi innerst önskar och vill ha måste vi ha modet att kliva utanför boxen, vår rädsla för det okända gör att vi blir kvar i boxen, med vår flock, det är alltid tryggare att gå med flocken än att ha kurage och kliva ur och gå sin egen väg.

Bojorna

Många av oss är mentalt fast i våra bojor, allt utanför oss är farligt och ska undvikas, vi stannar i vår fålla och slutar att utvecklas, vi förstärker våra bekräftelser för att förstärka våra övertygelser, allt som ger oss kognitiv dissonans är skrämmande och ska undvikas, med tiden blir vi bara en i den grå massan utan egna idéer eller egen vilja, vi följer lydigt den väg som flocken går utan att ifrågasätta.

Friheten

är att vara utan bojor, att fritt kunna komma och gå som man själv vill och behagar, när man inte längre har behov av flockbekräftelse. Att slippa anpassa sig och att slippa känna den mentala pressen att ständigt behaga andra och vara till dem till lags.

Lev ditt liv, du måste inte vara solidarisk

Frihet under alla omständigheter få leva efter sina egna önskningar, drömmar och mål, utan att få andras försök till påverkan, att ha mod att stå upp när andra sitter, att gå ifrån när det inte passar och följa sina egna inre värderingar och släppa solidariska tankar, vi har fått våra liv som egna individer och vi ska ha rätt att få leva som vi själva vill.

MITT LIV ÄR ENDAST MITT EGNA OCH DET SKA JAG BESTÄMMA SJÄLV ÖVER OCH JAG BEHVÖER INTE DELA DET MED NÅGON.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: