Sanningar om livet

Att leva

Genom åren har jag som de flesta av oss stött på motgångar och medgångar, jag har lärt mig hantera livet, tagit lärdom av det som gått fel och gått vidare.

Att välja 1

Genom livet som jag levt har jag alltid haft olika vägval, att gå vidare trotsmotgångar eller lägga mig ner och bli ett offer. Det sistnämnda har inte funnits, det är att dö innan man dör, den dom ger upp sig själv ger även upp livet. Det finns alltid något eller någon att kämpa för, den som har störst värde i mitt liv är jag själv. Tar jag inte hand om och älskar mig själv kan jag heller inte älska andra eller älska livet.

Att välja 2

Att välja vad som gör mig glad och ger mig glädje är mitt val och ingen annans, genom åren har jag lärt mig att fokusera på det som jag själv mår bra av, ibland går det emot andras uppfattningar, vid dessa tillfällen måste jag stå upp för mig själv och tydligt kommunicera vad jag behöver i livet, det behöver inte alltid vara vad andra tycker är viktigt.

Att välja 3

Det jag har funnit genom livet är att vi ofta ger efter för och säljer oss själva för andras viljor, vi ger efter och slutar göra det som glädjer oss och anpassar oss i mönster som inte är vi. Det skapar inre frustrationer som till slut gör att vi bryter upp och går iväg. Det bästa vi kan göra är att ständigt göra det som glädjer oss, det är då vi är i harmoni med livet, älskar oss själva och även har förmågan att älska andra.

Att välja 4

Att sluta jämföra sig med andra, låt andra leva sina liv efter deras förmåga, även om vi tycker de handlar fel och gör fel, men DET ÄR DERAS LIV och DERAS VAL liksom jag har MITT LIV och MINA VAL för hur jag ska leva för att må mitt bästa. Det är inte mitt problem att andra omkring mig har ett självskadebeteende och inte tar hand om sig själva på bästa sätt, det viktigaste är att jag fokuserar på mitt liv och hur jag ska leva så får andra leva precis som de vill leva.

Att välja 5

DITT VÄRDE ÄR LIKA STORT SOM ANDRAS VÄRDE. Sluta att förminska dig själv, i Japan har man badhus där alla inom samhället badar och när vi är nakna har vi inget som ger oss status, vi är jämlikar, även med kläder eller titlar är vi jämlikar. Vi är bara människor, alla med samma värde. Ingen general eller någon med auktoritet har rätt att äga mig, den enda som äger mig är jag själv. När jag har kurage att ställa mig upp och säga NEJ, är vägen till frihet. Sluta vara så lojal. DEN ENDA DU SKA VARA LOJAL MOT ÄR MOT DIG SJÄLV.

STÅ UPP FÖR DIG SJÄLV OCH LEV DITT LIV, LÅT ANDRA FÅ LEVA SOM DE VILL SKÖT DITT OCH LÅT ANDRA FÅ SKÖTA SITT.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: