Föreläsning – för vem?

Hur många har inte varit på ett föredrag eller en föreläsning och fått en känsla att ha lärt sig något och att, nu ska det bli en förändring och sedan efter en månad så är man tillbaka på ruta nummer ett, det blev inget av förändringen och den fantastiska föreläsningen börjar gå till glömskans marker.

Vi glömmer väldigt fort

Efter 9 timmar glöms 65%, efter två dagar glöms 70% bort och efter 1 månad har vi glömt nästan 80% av den totala informationen. Det kan tyckas som dyster läsning, men det handlar om att hjärnan bara prioriterar för dig. Vi glömmer något lättare än andra saker. Vihar lättare att komma ihåg det som känns bekant för oss.

Föreläsningens paradox

Vad får ni egentligen ut av tillfälliga föreläsningar från egofixerade föreläsare som enbart tillfredsställer sitt eget ego, vid varje föreläsning får den som håller föreläsningen en dopaminkick och känner ett enormt välmående, samtidigt skapas ytterligare erfarenhet av att föreläsa, den som håller en föreläsningen eller en ”show” är den dubbal vinnaren, åhöraren är den dubbla förloraren.

Självgod föreläsare

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: