Att leva med pyspunka på hjärtat

Jag har döden på min högra axel

För att ni ska ska förstå och veta varför jag påstår att jag har döden på min högra axel, så ska jag berätta om mitt lilla hjärta och vad som är fel.

Aortaaneurysmaortabråck eller pulsåderbråck 

Jag har ett artärbråck på stora kroppspulsådern, aorta, ett tillstånd där blodkärlen vidgas och blodfylls på grund av försvagning av kärlväggen.

”Aneurysm” är grekiska för ”vidgning”, och används som medicinsk term för bråckbildning. Aorta är den stora kroppspulsådern, och består av fem delar, vilka samtliga kan drabbas av bråck. Så länge som bråcket inte spricker ger aortaaneurysm sällan symptom. En sprucken aortaaneurysm är ett akut livshotande tillstånd med kraftiga inre blödningar och som obehandlat leder till döden.

Hjärtklaffproblem

Om man har ett aneurysm i alldeles början av aorta (aortaaneurysm) så kan aortaklaffen vidgas så att den inte lyckas sluta tätt och därmed uppstår ett läckage. Vilket medför att jag inte får de blodutbyte som jag ska ha, jag orkar inte lika mycket som andra, jag får träna med medvetenhet och lära mig att ta en sekund åt gången.

Ständig kontroll

För att hålla koll på mitt hjärta och mitt aneurysm så får jag göra kontroll var sjätte månad för att mäta om utvidgningen av aortan ökat.

Jag har en handgranat i bröstet

Om eller när mitt aneurysm spricker vet jag inte och döden inträffar ögonblickligen, det medför att jag vet hur viktig att ta ut livet i förskott, det har lärt mig att ta tillvara på de dagar som jag har kvar, när ser det från ett nytt perspektiv.

Vi kommer alla att dö

Ingen av oss lever för evigt och ingen av oss vet när vi kommer att dö, ändå slösar vi bort våra dagar och liv på obetydligheter vilket gör mig lite ledsen, vi bär alla med oss döden på vår högra axel och när den knackar med fingret går det inte att säga. ”Jag har inte levt klart”

Många jobbar hårt och inser inte att jobb fjärmar dem från att leva och vara med dem som de älskar, de är alltid på språng för att skaffa mer och mer och tror att livet kommer när de har fått allt det som de jagar, tyvärr kommer aldrig den dagen, det som man jagar kommer aldrig till oss, det är när vi sätter oss ned och bara finns livet som allt kommer till oss.

Vad är viktigt för dig

Fråga aldrig vad livet kan ge dig, fråga vad du kan ge livet och lev som om varje dag vore den sista, vilket den kan vara, ingen vet vad morgondagen för med sig, varje dag är en välsignelse till att få vara nära de som man älskar och som betyder något för oss. Det gäller alla människor ingen undkommer döden, alla är vi bara medresenärer på en ytterst liten planet som virvlar omkring i ett för övrigt livlöst universum, det finns inga gudar eller krafter från universum. Vi lever här och nu något annat finns inte.

Ta hand om ditt NU

Det enda som existerar
  • NU – är det enda som existerar
  • Det är vad du gör NU som du skapar din framtid
  • Det är nu du ska leva, inte imorgon
  • Det är i NU du alltid har ett val
  • Var Härvarande och det är NU det är dax för att förändring

Memento Mori

Kom ihåg att du ska dö och kom ihåg att alla som finns i din omgivning kommer att dö, så jag ber dig min vän, gör dig redo för att dö, lev som om varje dag vore den sista så att du är helt förbrukad när du ska dö och du vet aldrig när dina nära och kära ska dö, umgås med dem så mycket som du kan, så blir du vän med döden.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: