Ensam med tankarna att hålla undan för en jagande klunga.

När vi fokuserar på fel saker och målet för att uppnå något blir fel.

Om målet är att ”hålla undan för en jagande klunga” finns inget mål att ta medalj, visst gjorde Ebba en stark insats men orkade inte ända fram ingen kritik mot insatsen, det gjorde hon så bra hon kunde, men tanken blev fel.

Felet är att tanken att ”undgå den jagande klungan” , fokuset i den tanken blir en jagande klunga inte fokus på att brons och att se sig själv få medalj, tappar vi fokus på det vi vill uppnå och fokuserar på det vi vill undvika, kommer vi att få det vi vill undvika.

Det nästa som sker när ”den jagande klungan” kommit ifatt, är undvikande målet är borta, det finns inte längre och motivationen försvinner, det går inte längre att undvika ”den jagande klungan” det finns inte längre något mål att uppnå och fokus ligger längre på vår egen förmåga.

Vi får aldrig tappa fokus på det vi vill ska ske och vad vi vill uppnå.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: