Älska är ett verb

Kärlek – känslan är en frukt av att älska, verbet. Reaktiva människor gör älska till en känsla. De styrs av sina känslor. Reaktiva människor är en produkt av sina känslor. Om vi tillåter våra känslor styra våra handlingar beror det på att vi avstått från att ta vårt egenansvar och tillåtit dem att göra det.

Proaktiva människor gör kärlek till ett verb. Älska är något man gör uppoffringar för när man ger av sitt eget jag, som när en mor sätter en nyfödd till världen.

Vill du studera kärlek, studera då dem som uppoffrar sig för andra även för de människor som förolämpar dem eller som inte älskar dem i gengäld. Om du är förälder, se då på den kärlek du känner för de barn du uppoffrat dig för. Kärlek är ett värde som förverkligas genom kärleksfulla handlingar.

Proaktiv människor underordnar känslorna under värderingar. Kärleken, känslan, kan alltid återfinnas och alltid vara närvarande. Vi kan älska att göra saker som vi tycker om men det finns ingen kärlek i det vi gör, vi kan även älska och uppskatta andra människor, det är något vi gör men vi behöver för den delen inte vara kära i alla vi älskar.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: