Att dra gränser …..

Att dra gränsen

Jo, jag håller med om att man ska vara positiv med en vänlig och snäll inställning, men sätter vi inte gränser och tillåter andra att ständigt kliva över det tillåtna kommer vi snart att överkörda, omkörda och att bli behandlade utan respekt.

Fråga dig själv vilka personer i din omgivning som har civilkurage, sätter tydliga gränser och vänligt men bestämt värnar om sin personliga integritet.

Hur uppfattar du dessa människor? Behandlas de med respekt? Är de uppskattade? Är de tillitsfulla? Går de att lita på? Snackar de skit om tredje person?

Som jag behandlar mig själv kommer andra att behandla mig.

Var din bästa vän

Var väldigt observant på hur du behandlar dig själv, det du gör mot dig själv visar hur högt du värderar dig själv, de som värderar sig själv högt behöver aldrig nedvärdera andra, de tar hand om sig själva, både kroppsligt och mentalt.

Att tvätta av skiten

Ingen kan undgå att bli skitig om händerna, det vi gör då är att vi använder tvål och vatten för att åter bli rena, går vi omkring med skitiga händer kommer vi att skita ner allt vi tar i, desamma gäller det mentala, går vi omkring med en taskig attityd och orena tankar kontaminerar vi vår närmiljö. Med oren mental inställning skapar vi själva det vi upplever.

Publicerad av Kent Palmgren

Lic.Mentaltränare NLP Master ICC Coach Mindfulness practioner Hypnos practioner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: